Close
Zoek
Filters

FLORAL HEMD

FLORAL HEMD

Wat is een floral hemd?

Florale of floral staat voor  “bloemachtig” .

Floral Style verwijst naar een stijl van laat-Minoïsch aardewerk die zich ontwikkelde onder het patronaat van de heersers in de nieuwe paleizen. De stijl wordt gekenmerkt door overdadige geschilderde decoratie die planten voorstelt, vooral klimop, grassen, rietsoorten en palmen, alsmede bloemen.

Bloemsymboliek: de taal van de bloemen voor modische herenhemden

De taal van bloemen noemen we in Nederland met een mooi woord 'floriografie'. De symbolische betekenis van bloemen verandert soms, maar met het geven van bloemen willen we nog altijd iets duidelijk maken, we willen ons gevoel over brengen. En ook het dragen van gebloemde shirts heeft iets van een romantische boodschap.

De kleuren van bloemenprints en hun betekenis.

Bloemen hebben elk een andere betekenis, maar ook de kleur van bloemenprints staat voor iets.

  •          Hemden prints met witte bloemen worden veel gebruikt en staan voor puur-, rein-, fris-, zuiver- en helderheid en eenvoud. Maar ook voor stilte, licht, kalmte, onschuld, natuurlijke liefde, volmaaktheid en vroomheid.
  •          De symbolische betekenis van gele bloemen is energie, activiteit, groei en kracht. Het past bij een liefdevolle persoon, die straalt van vreugde en vrolijkheid. Geel staat ook voor warmte, zon, lente of een nieuw begin.
  •          Hemdenprints met bloemen in de kleur oranje symboliseren vrolijkheid, warmte en gezelligheid, maar ook zaken als optimisme, plezier, kracht, vitaliteit en energie. Oranje past bij extravertie, aandacht, beweging, sportiviteit en feestelijkheid.
  •          Bent u hartstochtelijk, heeft u veel levenskracht, staat u voor liefde romantiek, warmte zwoelheid en verleiding? Bent u een actieve, daadkrachtige persoon die van decadentie, stijl en luxe houdt? Dan passen hemden met rode bloemenprints bij u.
  •          Een man die voor roze bloemen kiest, is romantisch teder, zacht en teer. Ook past de kleur bij blijdschap, geboorte en onschuld.
  •          Hemdenprints met paarse bloemen symboliseren waardigheid en voorbereiding, maar eveneens ernst en rouw.
  •          Purper is een kleur die symbool staat voor macht waardigheid en hogere macht.
  •          Kiest u voor hemdenprints met blauwe bloemen, dan past dat bij onschuld, ruimte en eeuwigheid. Het is een Mariakleur.

Floral hemden online kopen?

Floral gebloemde hemden zijn online te vinden en te bestellen.

Floral maathemden  online ontwerpen?

https://www.youtube.com/watch?v=0EcIKaHeeV4

https://www.youtube.com/watch?v=ZiD9Ch4ywIk

Van de Kollectie https://www.bivolino.com/be/heren-hemden-bloemen

 

bivolino newsletter